srpanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Lipanj 2009 (1)
Studeni 2008 (1)
Listopad 2008 (1)
Rujan 2008 (1)
Kolovoz 2008 (3)
Srpanj 2008 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
život kao takav sa slučajnim nuspojavama

Linkovi



Free Counter
Free Counter

i to sam ja
slucajnenuspojave.bloger.hr

slučajevi i nuspojave
26.07.2008., subota
Uzroci i posljedice uz trunku kvantne fizike

Živimo u vremenu kada je biti jak i snažan, živjeti zdravo i misliti pozitivno imperativ. Bez toga smo tržišno nekonkurentni, bez toga smo mlakonje koje bauljaju životom mimo kontrole. Uzmi sudbinu u svoje ruke vrišti sa svih reklama, iz crtića, iz dokumentaraca, iz blogova, iz svakodnevnice. Novine i TV su prepune načina kako svladati život i kako ga učiniti boljim. Trčite u Nike tenisicama, pijte Bioaktiv, perite veš u Arielu i živjeti ćete dulje i sretnije naravno. I ne samo to, i obitelj će vam biti sretnija. I tako produžiti iluziju da imamo život i za sebe i za druge u svojim rukama. I kako smo veći od života. I jesmo li zaista zadovoljniji kada nam crijevne bakterije budu u odličnom stanju, tijelo umorno od trčanja, bankovni račun veći zbog dobre prodaje think pink površnosti i mirišemo na planinski zrak za koji naslućujemo da miriše kao onaj iz laboratorija Ariel.

Svijet je prepun ideja o borbi, borimo se protiv bora, protiv starenja, protiv društva, protiv sustava, protiv života. Borimo se za ljubav, za djecu, žene za muškarce, muškarci za žene, borimo se za obitelj, čak se i Goran Ivanišević bori za obitelj, a Janica Kostelić za ljepotu. I neki od nas dobivaju nagrade i priznanja za uspješnu borbu. Ponekad mi se čini kako živimo u svijetu iluzija. U svijetu izvrnutih uzroka i posljedica, kada ćemo biti živi i zdravi ako štedimo u PBZ fondu, mada ćemo zapravo štedjeti jedino ako smo živi i zdravi. I trčati isto. I podržavati ili opovrgavati Goranovu i Janičinu borbu. I sve to ako svijet uzroka i posljedica uopće i postoji u svijetu kvantne fizike koja nam sugerira da je ama baš sve moguće, pa i živjeti u paralelnom svemiru s beskonačno mogućnosti.

Mislim da život dobijemo u svoje ruke u trenutku kada se pomirimo da ga u svojim rukama zapravo nemamo. I tada možemo s lakoćom popiti zadnji Bioaktiv iz frižidera i pomiriti se s time kako nam u nekom od niza trenutaka koji čine život, očajno treba i iluzija da imamo život u svojim rukama. I preći u think pink mode spontano od osjećaja zadovoljstva jer smo u jednom trenutku imali život u svojim rukama. Baš u onom kada smo shvatili da pijemo Bioaktiv jer smo živi i imamo dobre crijevne bakterije.
- 17:45 - Komentari (22) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.